Vaniljmousse
En god fyllning som inte var för söt. Passar bra med en sötare fyllning, som t.ex. chokladmoussen.
Recept:
1 blad gelatin
2,5 dl mjölk
1,5 msk maizena
1,5 msk socker
2,5 tsk vaniljsocker
2 äggulor
2 dl vispad grädde
Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten (10 min). Blanda mjölk, maizena, socker och äggulor i en kastrull. Värm upp på svag värme under omrörning tills blandningen blir tjock.
Krama vattnet ur gelatinet och tillsätt i massan. Smaksätt med vaniljsocker och låt svalna.
Vispa upp såsen och blanda med grädden.
Chokladmousse
En supergod chokladmousse som även kan avnjutas som den är.
Recept:
200 g blockchoklad
2,5 dl vispgrädde
1 äggula
1 tsk vaniljsocker
Smält chokladen i vattenbad eller mikron. Låt svalna.
Vispa grädden, men inte för hårt. Rör i äggula, vaniljsockret och till sist chokladen.