Till samma 2-års fest dit mumintårtan var, for även en sådan här smörgåstårta.
Receptet är lånat från mammas gamla recept från ???någonstans???

Bakade mitt eget runda bröd. Kan sätta in recept någon annan gång...

Från brödet skar jag ut tre bottnar. Och fyllningen gjorde jag 1,5 sats för tycker det är godare med mycket fyllning, blir saftigare då.
Bottnen är fuktade med grönsaksbuljong.

Fyllning:

1 burk tonfisk (i vatten)
1 liten burk konserverade ärter (175 g)
2 hårdkokta hackade ägg
1 dl hackad purjolök
2 msk kaviar
0,5 dl hackad dill
1 dl creme fraiche
2 msk majonnäs
citronpeppar (och salt)

Låt tonfisken rinna av, blanda sedan i alla de övriga ingredienserna.

Fyll tårtan och täck med bakplåtspapper. ställ på en tyngd och låt vila i kylskåp under natten.

Nästa dag:

Skär av kanterna från tårtan.

Till spackling använde jag 300 g philaldelphia ost och 3 dl vispad grädde + salt och vitpeppar. Det blir en fast smidig massa som är lätt att spritsa. 

Garnera med t.ex. kallrökt lax, räkor, sallad, citronskivor och kokt ägg....