Har länge funderat på att pröva laga egen Lemon Curd, så nu gjorde jag ett försök men Kinuskikissas recept.

Gott blev det, smakade precis som krämen i citron-marängpaj! Passade perfekt som fyllning i Macaronsen. Är också väldigt lämplig fyllning eftersom det kommer 3 äggvitor till macaronsen, och i detta recept kommer det 3 gulor! 2 flugor i en smäll lixom =)

Ingredienser:

Skalet från 2 citroner
1 dl Citronsaft
3 äggulor
3/4 dl Syltsocker
3/4 dl socker
50 g Smör - rumsvarmt

Tillredning:

Lägg alla ingredienserna utom smöret i en kastrull. Hetta upp tills smeten kokar under ständig vispning. Sänk sedan värmen och låt koka tills smeten tjocknar (ca 5 min.) Häll upp smeten i en skål och ställ i kallt vattenbad. Vispa med elvisp på låg effekt tills smeten blir fluffig. Lägg i smöret skuret i små bitar. Vispa tills smeten är slät.
Häll upp i en glasburk och ställ kallt. Lemon curden håller i kylskåp ca 2 veckor. Låt stå några timmar före du använder den till att t.ex. fylla macarons.
Går också att använda som tårtfyllning istället för sylt och marmelad.