Had ett halvt paket jäst hemma som blivit över från blinierna, för någon dag sedan...så testade laga eget rostbröd. Å gott blev de!
Ha haft formen länge redan, men aldrig blivit av att testa hemma...På jobb ha de ju blivit (förr alltså) att baka skärgårdslimpor mm. i formar....

Så av det här receptet blev det ett bröd.

2,5 dl vatten
25 g jäst
1 msk socker
1 tsk salt
50 g smält smör
5-7 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt vattnet, skall vara fingervarmt. Blanda lite av vätskan med jästen. Tillsätt resten av vätskan då jästen löst upp sig.

Tillsätt de övriga ingredienserna och knåda till en smidig deg.

Låt jäsa till dubbel storlek. Knåda sedan degen på mjölat bakbord och forma till avlångt bröd. Sätt brödet i en smord form.

Låt jäsa igen ca. 30 min. Grädda i 175 graders ugn (150 varmluft) ca 35 min.