Fick en beställning på en flickig tårta till Williams tjejkompis halvt-års-kalas. Efter olika idéer blev det en sådan här uppenbarelse!

Rosetten var ett krävande projekt men var nog nöjd med resultatet!  =) 

Till botten är det ett 4-äggs tårtbotten, fyllt med hallonmousse och vitchokladsmousse. Tårtan är fuktad med vaniljmjölk.

Hallonmoussen är från Toves sida.

200 g frysta hallon
1 dl florsocker
100 g färskost
4 gelatinblad
2 dl vispgrädde

Blötlägg gelatinbladen. Koka upp hallonen med en liten skvätt vatten, passera genom sil och låt svalna.
Vispa grädden. Blanda grädde, ost, socker och hälften av hallonmoset. Koka upp resterande hallonmoset och smält gelatinet i vätskan. Låt svalna lite och tillsätt sedan under omrörning i massan. 

Vitchokladmousse:

130 g vit choklad
100 g färskost
2 dl vispgrädde

Smält chokladen i vattenbad eller mikron, låt svalna. Vispa grädden och tillsätt de övriga ingredienserna.

Tårtan är spackad med smörkräm, recept från Kinuskikissa, och täckt med champagnefärgad sockermassa. Rosetten är också sockermassa med kristallpulver och rosa sockerkulor.



Grattis Astrid!