Mumsig skagentårta med rökt lax, räkor och rom.

Denna tårta for till Williams lekkompis halvt-års-kalas =)

Receptet är från boken Smörgåstårtor av Inger Bjugård.

-Ett runt bröd (3 våningar) eller 6 skivor landgångsbröd.

Ingredienser till fyllningen: (jag gjorde 1,5 gånger eftersom den runda versionen av tårtan är aningen större)

- 150 g räkor
- 2 kokta ägg
- 1 dl tärnad lättsaltad gurka
- 1/2 avokado i tärningar
- 1/2 dl hackad dill
- 1/2 dl hackad gräslök
- 2 dl Creme fraiche
- 1 dl kvarg
- salt och peppar

Hacka räkorna och äggen. Blanda med gurka, avocado, gräslök och dill.
Rör ihop creme fraiche och kvarg och blanda med resten. Smaka av med salt och peppar.
Fukta tårtan med t.ex. buljong, och fyll sedan. Täck tårtan med t.ex. aluminiumfolie och ställ i press (själv sätter jag ett skärbräde med en tyngd ovanpå) under natten.

Garnering:

- 1/2 dl creme fraiche
- 1 dl vispgrädde
- 1/2 dl majonnäs

Vispa grädden, blanda ner de övriga ingredienserna. Skär de hårda brödkanterna av tårtan och bred gräddblandningen på tårtan.

Övrig garnering enligt smak, jag använde löjrom, stora räkor, kallrökt lax, lime, sallad och dill.