Ha länge varit sugen på att baka en saltig cheesecake. Är allt för länge sedan sist, å enligt mig är dessa kakor bara föör goda =)

Ingredienser:

200 g Skärgårdslimpa
50 g smält smör
200 g gravad lax
150 g Räkor
2 Schalottenlökar
2 dl Creme fraiche
500 g Kvarg
4 gelatinblad
Saften av 1/4 Citron
Dill
Salt&Peppar

Mixa limpan i matberedare fint, tillsätt smält smör. Tryck ut i bottnet på en form med löstagbar kant (24 cm) och ställ kallt.

Hacka laxen och räkorna grovt. Blanda i kvarg, creme fraiche, citron, hackad lök & dill. Smaka av med salt och peppar. Lägg gelatinbladen i blöt ca 10 minuter i kallt vatten. Lös sedan upp i lite hett vatten och låt svalna lite. Häll sedan ner i smeten under omrörning. Häll smeten över bottnet och ställ kallt.

Denna kaka passar bra att göra föregående dag så den får stelna under natten.

Jag garnerade med gravad lax, räkor, dill, citronskivor och röd kaviar.