Har länge velat testa laga Banoffee kaka som verkar ha blivit en hit, man ser den ju på alla bloggar =)

Hade lunchbjudning för mina "mammakompisar" här för någon dag sedan, och lagade denna kaka till efterrätt!
Kakan var jättegod, men också jättesöt, så en liten bit räckte bra till. Hade heller aldrig testat på att koka toffe tidigare och var överraskad av att hur SUPERGOTT någontig kan vara!! MUMS!

Recept:

200 g Digestive kex
100 g Smör

1 brk kondenserad mjölk (397 g)
2 Bananer
2 dl Grädde
4 tsk socker
1 tsk vaniljsocker

 

Ta bort etiketten från mjölkburken. Lägg den i en kastrull med vatten så att det täcker burken, och koka i ca. 3 timmar på låg värme. På detta sätt blir toffesås till =)
(Det kan hända att man behöver fylla på vatten under tiden, det går då bra att koka upp vatten i en vattenkokare och hälla i kastrullen)

Kossa under tiden digestive kexen och blanda med smält smör. Tryck ut i bottnet och lite upp på kanterna i en form med löstagbar kant (24 cm).
Ställ kallt. (jag hade bakplåtspapper i bottnet på min form, är då lättare att flytta kakan bort från formen)

Låt burken svalna lite efter att toffen är klar. Öppna sedan burken och rör om toffen. Häll på kexbottnet och ställ kallt igen.
Flytta över kakan från formen till ett serveringsfat.

Skär bananerna i skivor och bred ut på toffen. Vispa grädden och smaksätt med socker och vaniljsocker. Bred ovanpå bananerna. Sikta på kakao. Servera!