Deltog med denna kaka i månadens tävling på leivontafoorumi. Min kaka kom på 3:e plats å den fick en massa bra feedback, så e jättenöjd

Recept:

Botten
100 g Digestive kex
1 dl Mandelmjöl
100 g Smält smör
1/2 dl Socker

Fyllning:
125 g Mörk choklad
500 g Philaldelphia färskost
1 dl Socker
1 Apelsins skal
3 Ägg

Glasyr:
1 dl Vispgrädde
150 g Mörk choklad
1 rkl Smör (rumstempererat)

Krossa kexen och tillsätt bottnets övriga ingredienser.
Täck en form med löstagbara kanter med smörpapper (24 cm), och bred ut kexblandningen på bottnet. Lägg formen i kylskåpet en stund och grädda sedan 10 minuter i 175 grader varm ugn.

Smält chokladen i vattenbad eller mikron. Blanda ost, apelsinskal och socker. Tillsätt chokladen och äggen ett i taget.

Häll fyllningen på bottnet och grädda i ca. 40-50 minuter tills fyllningen har stelnat i mitten.
Stäng av ugnen och låt kakan svalna där med ugnsluckan lite öppen. Ställ den avsvalnade kakan i kylskåpet och låt stå där över natten.

Bryt chokladen till glasyren i bitar. Hetta upp grädden och häll över chokladen. Blanda tills chokladen har smält och tillsätt sedan smöret. Låt svalna lite och häll sedan ovanpå kakan (själv jämnade jag upp kakan först med en liten kniv då den kan bli lite ojämn i ugnen).
 

Chokladrullarna är av vitchoklad. (instruktioner finns t.ex. på Kinuskikissas sida)