Var igen med i Leivontafoorumis tävling för November. Utmaningen var att baka med Batat! De va ju då något helt nytt för mig...gissade att många skulle göra endera någon torrkaka eller saltig paj, så jag valde att göra en söt paj. Receptet hittade jag på en Amerikansk sida, och det visade sig att där bakar de ofta denna typ av pajer till Thanksgiving!

God var den, och mycket annorunda än de söta paje vi är vana vid!

Ingen vinst blev det, men de e ju roligt att delta =)

Receptet är nu på finska, för kopierar det direkt från tävlingen...men om någon har problem med översättningen så e det bara att säga till! =)

Pohja:
2,4 dl vehnäjauhot
ripaus suola
3/4 dl margariinia
3 rkl kylmää vettä

Sekoita jauhot, suola ja margariini keskenään. Lisää vettä ja sekoita tasaiseksi.
Voitele piirakkavuoka ja painele taikina vuokan pohjalle sekä reunoille.

Täyte:
5 dl Bataattipyre (pistele kokonaiset bataatit haarukalla ja laita 200 asteeseen uuniin n. tunniksi. Leikkaa sitten bataatit auki ja kaiva sisältö ulos. Soseuta.)
2 muna
1,2 dl Ruokosokeria
0,6 dl Vaahterasiirappia
1 tl vaniljauutetta
1/2 tl kanelia
1/4 tl inkivääriä
1/4 tl muskottia

Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada piirakkapohjan päälle.

Täyte 2:
n. 3,5 dl Pekaanipähkinöitä
1,2 dl ruokosokeria
1,2 dl vaalea siirappia
2 muna
2 rkl juokseva margariinia
1 tl vaniljauutetta

Asettele pähkinät bataattitäytteen päälle. Sekoita täytteen muut aineet ja kaada pähkinäiden päälle.

Paista 190 asteen uunissa n. 40 minuuttia kunnes ylin täytekerros on jähmettynyt.

Tarjoilee maustetun kermavaahdon kera:

2 dl Kuohukerma
100 g philaldelphia tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
sokeri maun mukaan
vaahterasiirappia maun mukaan