Deltar denna månad med dessa macarons i månadens utmaning på leivontafoorumi. Temat denna månad var att baka något som härstammar från Frankrike, Tyskland eler Italien. Nå dessa är ju klart då från Frankrike och är inspirerade av Pierre Hermés Ispahan Macaron (denna!) Tycker den e så otroligt vacker, så här e en lite annan version av den!



Gör macaronsen stora, ca 7 cm i diameter. Recept finns här!

Joghurtgrädde:

2 dl Grekisk joghurt
1 dl Grädde
2 tsk vaniljsocker
Socker efter smak

Vispa grädden och rör ner de övriga ingredienserna.

+ ca 250 g Björnbär
Jag skar av nedre kanten av dem för att göra dem jämna i höjd.

Spritsa ut en klick med joghurtgrädde på ett macaron-skal. Rada ut 6 st björnbär runtom. Spritsa även lite grädde ovanpå bären. Lägg sedan ett macaron-skal ovanpå och dekorera med florsocker!


Måste erkänna att dessa var verkligen supergoda! Kommer absolut att göra dem igen. Och den fräsha joghurtgrädden passar utmärkt med de söta macaron-skalen! Men dessa bör avnjutas samma dag, annars drar skalen i sig av gräddens fukt och blir mjuka...