En smörgåstårta med skinka till beställning.
Denna tårta räcker till ca 10 pers.



Recept:

9 skivor vitt landgångsbröd

100 g rökt skinka
100 g emmental ost
1,5 dl ananas i små tärningar
1,5 dl g fint tärnad gurka
1,5 dl fint tärnat äpple
1 dl hackad purjo
1,5 dl vispgrädde
3/4 dl majonnäs
1 tsk senap
salt och peppar några droppar tabasko eller piri piri sås

ca. 2 dl bujong eller mjölk.

Skär bort kanterna från brödskivorna och sätt 3 st brevid varandra. Skär ut "en rund" botten på 24 cm i diameter. Gör samma sak med de andra brödskivorna.

Skär ost och skinka i små bitar och blanda med ananas, gurka, äpple och purjo. Vispa grädden och blanda med majonnäs och senap, krydda.

Fukta det nedersta bottnet med buljong och bred på hälften av fyllningen. Lägg det följande bottnet på så att skarvarna blir på olika ställen. Fukta och lägg på resten av fyllningen. Lägg på det sista bottnet och fukta. Täck med plastfolie och lägg på en tyngd. (jag använder oftast ett skärbräde och två mjölkburkar ovanpå.)
Låt stå över natten.

Tårtan är spacklad med 2 dl vispad grädde + 2 dl naturell färskost smaksatt med salt och peppar.
Garnera enligt eget önskemål. Jag garnerade med rökt skinka, gräddost, paprika, persilja och en tomatros.