Ville göra nåt gott av rabarber innan säsongen hunnit gå förbi. Så det fick bli en paj!

Den var otroligt god, pajtäcket var riktigt knäckigt ocg segt =)



Recept:

150 g smör
2 msk sirap
1,5 dl mjöl
1,5 dl havregryn
1 dl socker
2 msk vaniljsocker
ca 10 st jordgubbar
3 dl rabarber-skurna i bitar
1 msk potatismjöl

Dela jordgubbarna och blanda med rabarbern, potatismjölet och 1 msk av vaniljsockret. Lägg i en smord pajform.

Smält smöret och blanda med sirapen. Blanda ihop alla torra ingredienser och häll i smörblandningen.

Klicka smeten över frukten och grädda i 200 graders ugn ca. 20 min. eller tills pajen fått färg.

(i originalreceptet var det 2 tsk bakpulver-som jag lämnade bort för att jag inte tyckte det behövdes)

Låt svalna lite och servera sedan med vaniljsås! MUMS =)