Detta var det godaste jag ätit på länge! Gjorde denna dessert då vi hade vänner på besök smiley

Blåbärsmaränger, ca 20 st.:
(Receptet är från tidningen Hembakat)

3 äggvitor
1 msk citronsaft
2 dl socker
1/2 dl frysta, tinade blåbär

Vispa äggvitor, citronsaft och en del av sockert tills det blir vitt och flufffigt. Tillsätt resten av sockret i omgångar och vispa tills smeten är blank och hård.

Vänd slarvigt för hand ner blåbären med sin saft.

Klicka ut matskedsstora maränger på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 100 graders ugn (mellersta falsen) ca 2-3 timmar. Marängerna skall bli torra men inte få färg.

Blåbärssirap med vanilj, recept från Tasteline!

* Varva maränger, vaniljglass, färska blåbär & hallon & vispad grädde på ett serveringsfat! Ringla över blåbärssirap. NJUT!! *