En god limpa som jag hittade recept på i Pirkka tidningen!

Av detta recept blir det 1 limpa!

3 dl Mjölk
1/2 påse Torrjäst
3 dl Rågmjöl
3/4 tsk Salt
1 msk Anisfrön (i receptet var det fänkålsfrön)
1 dl Lingon
1/2 dl Mörk sirap
ca 3 dl Vetemjöl

Värm mjölken till 42 grader. Blanda jästen med rågmjölet och vispa ihop med mjölken. Låt degen jäsa till dubbel storlek.

Tillsätt salt, anis, lingon (lätt krossade), sirapen och mjölet.

Smörj en brödform. Knåda degen till en avlång limpa och lägg i formen. Låt jäsa på varm plats.

Nagga limpan med en gaffel försiktigt. Grädda i 175 grader ca 40 minuter. Stjälp upp limpan och låt kallna på galler.